Blog - laatste nieuws

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding

Van knip afval tot weer een volwaardige meubelstof

Van Afval Tot Duurzame Meubel Bekleding  een prima blijvende kwaliteit meubel bekleding: en altijd goed voor een tweede leven! Dit vertellen enkel ontwerpers van o.a. de Ploeg waar een begin is gemaakt met het hergebruiken van duurzaam afvalmateriaal tot nieuwe textiel producten.

Door klein beginnen is vaak ook de kern van een probleem zien, Start was analyseren van een berg knipafval van de diversen meubelstoffen. Daarin vonden ontwerpers gordijnstof, geweven strepen, drukdessins en puur wollen meubelstof en vilt. De afvaldoos was een schat van informatie wat er zowel geknipt was, maar ook een schat van materiaal om mee te gaan werken! resultaat prachtige duurzame meubelstof door hergebruik.

Ook Sea geeft nieuw leven aan meubelstof  met het hergebruik van plastic zwerfaval.

SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt ook hier o.a. De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recycling procedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. Door deze te combineren met zachtere materialen ontstaat er een prettig aanvoelende gordijnstof. Ook is het maar moeilijk te geloven dat er voor het produceren  van een meter stof ( Camira) in vele kleuren door Normann Copenhagen ong. 27 plastic flessen worden hergebruikt uit het vele plastic afval dat door Seaqual initiatief nemer uit zee gehaald tegen de Seabevuiling.

Voor ‘n kijkje in ons overzichtelijke stof/leer en werk atelier. Goed idee toch…

Vraag bij de Design Meubelstoffeerdersbedrijf of je vooraf eens een kijkje in hun stoffeer atelier mag nemen om zelf de kwaliteit van werken en stofferen te kunnen beoordelen, een zekerheid vooraf toch! neem dan direct een foto van de stoel en bank mee, leg uit wat je wilt met je mooie design bank en stoel, dan zal een goede vakman je zeker van goede adviezen voorzien en is een offerte aanvragen altijd de moeite waard, prijs goed? dan is het wachten op je pronk stukken, stofferen van design meubelen. plus nieuw behang passend in je interieur, en er volgt dan nog een spannende aangename tijd.

Bank opnieuw bekleden met duurzame traditionele en moderne stoffen.

Voor het bekleden van uw bank kunt u kiezen uit traditionele stoffen en moderne stoffen volgens de laatste trends. Traditionele stoffen worden veelal gekozen bij de bekleding van klassieke banken, waar actuele stoffen worden gebruikt bij moderne, designbanken. Kom langs in onze showroom en bekijk het grote assortiment stoffen en soorten leder. direct een offerte

Bank stofferen    stoelen stofferen   boot kussens stofferen

Project stofferen      Herstofferen    Bank reparatie  

Kussens  stofferen    Meubelstoffeerder   Designbank stofferen   Design kussens stofferen